Hvem er Nina?

Jeg kom til denne verden en vinternatt for lenge lenge siden. Jeg liker å se for meg denne kvelden som dagen da min far og 2 år gamle storebror satt i sofaen i stuen foran peisen, begge hadde deilig kakao i koppen, mens de spiller scrabbel (joda, storebror spilte scrabbel i en alder av pampers!!) og venter på at mor kommer hjem fra besøket sitt hos storken. I mine drømmer satt de og gledet seg over at det skulle komme ett nytt familiemedlem som kunne være med å delta i denne idyllen. Idyllen skulle bestå av leke med glansbilder mens vi ivrig og kunnskapsrike diskuterte siste nytt fra Sovjetunionen (ja…vi snakker tidlig 80 tallet her), mor fletter sin søte datters hår og tar på henne en nydelig hvit prinsessekjole som holder seg ren i flere dager.  Så traff bomben familien Engen!! Romvesenet som kom hjem med mor var skallet, oppmerksomhets syk og hyperaktiv! Kjolene som ble tredd på henne endte sine dager i gjørmen hun elsket eller revnet før hun var ute av huset.

Drømmene om en liten pyntedukke, en barbie med fletter og stort smil var dødene om ikke allerede slaktet fullstendig. Dette kom bare tydligere og tydligere fram ettersom årene forsvant og man fant meg hengende opp ned i hvert eneste tre jeg  kunne komme opp i mens jeg spiste blautaskit (bergensk utrykk, men bruk fantasien så tar du an!) og hadde en frosk i lommen. Sjarmerende dame! Håret grodde heldigvis ut etter hvert og min mor prøvde tappert å flette og fikse det så godt hun fikk lov til. Men jeg var umulig og kom alltid hjem med håret strittende i alle retninger, gjerne med litt gjørme fra myren vi likte å leke i og skrubbsår på knærene. Jeg lekte bare med gutta som var to år eldre enn meg, og  er sikker på at mitt første møte med andre jenter var  da  jeg begynte på skolen.

Uansett…slik har det alltid vært og når andre venninner satt hjemme og prøvde ut sminke, klær og hårmote var ADHD ræven min ute og mørbanket kroppen på kickboxing trening eller løp i gjørmeløypen med befalsskolen. Mors lille prinsesse håp var offesielt død!

Da jeg begynte på kiropraktorskolen måtte jeg ta av meg army buksene, som forresten har så mange praktiske lommer og finesser og er ufattelig behagelig å gå med, og prøve å mingle med andre mennesker enn gremlingsene jeg var vandt med. Det var som å måtte fødes på nytt  ( og dette er ingen spøk, en fødsel er det tøffeste en kropp går gjennom i livet) og jeg ble undervist av noen ubeskrivelige tålmodige venninner. De viste meg hvilke antrekk som passer sammen, hva man IKKE går med og hvordan man IKKE sminker seg. Dette ble antaglivis redningen for frøken Engen og jeg begynte å forstå ordet shopping. Shoping er altså ikke bare det at man stikker nesten innom døren på første og beste butikk og spør etter tilbuds stativet, shopping er skills. Det krever kunnskap, erfaring og godkjent kreditt og jeg hadde ingen av delene!  Fem år senere så var jeg forvandlet, men totalt avhengig av venninnene mine. Dette gikk ikke så bra når jeg flyttet hjem igjen til Bergen.

Samme året som jeg flyttet tilbake til Bergen møtte jeg mannen i mitt liv, Adam. Adam er irsk og ubeskrivelig kjekk (denne er til deg Adam) og etter vi hadde vært sammen i ti måneder fikk han ett jobbtilbud her i Ghana. Jeg var pakket og klar på to timer og irritert over at det faktisk tok to måneder å flytte…så, nå er du oppdatert til dagens dato. Håper du vil følge meg videre!

Advertisements

One thought on “Hvem er Nina?

  1. Jeg skal følge med 🙂
    Synes hverdagen i Ghana høres behagelig ut jeg, med trening og avslapning på hotellet! Må jo være så spennende å oppleve en helt annen kultur!
    Takk for kjempekoselig kommentar hos meg forresten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s