I Fritt Fall over Nederland

Jaggu, nå er det lenge siden denne siden var oppdatert gitt. Fruen er kommet seg til norden for en skakke stund, en liten hårløs smilende krabat er født, katten har vært i Ghana på ett seks måneders tortur opphold og hushjelpen min har klart å krympe ikke mindre enn åtte plagg siden sist. Det er mye som skulle vært fortalt og enda mer som burde blitt holdt kjeft om, men vi får se hva jeg kan klare å få gjenfortalt. Men nå har altså boken fått ett nytt kapitel og denne uken hadde vi denne planen:

Mål: Flytte til Nederland, Groningen

Reisefølge: Katten Isjias, Baby Synneva Sylvia, Koffert type Samsonite XXL, Prampack type Stokke, småbarns mamma type utslitt.

Reiserute: KLM kl 06.25 fra Flesland til Kloggeland Onsdag 09. Oktober. hahaha…or so he had me believe.

Det er morgen tirsdag 08. Oktober, en brøkdel av mine eiendeler og ett hav av Synnevas eiendeler er pakket i koffert og vi er begge stuet inn i «passaten» for å hente Garfield katten vår Isjias på Stolmen.  I samme slengen skal vi klemme farvel til alle kjente og kjære på denne lille vidunder øyen før vi er klar for KLMs flyrute BGO-AMS. Bestemor er kommer hjem fra sykehjemmet samme dag og Synneva sin første tann ble oppdaget på fergen av mors venstre pupp. Vi er endelig ankommet Stolmen da telefonen ringer, og vi vet alle hvor ekstraordinært bare det er, da det er null dekning i huset eller arealet rundt. Så, jeg henger ut loftsvinduet i med telefon ut på strak arm i det en hollandsk dame forteller meg at det var noen små problemer med bookingen av våre billetter. For det første, det var ikke gjort (takk Adam), for det andre, KLM kunne ikke ta katten. I mellom vindkastene utenfor loftsvinduet prøvde jeg å forklare at jeg nå bare hadde et stk undertøy og klesskift som ikke var pakket ned, en katt som satt klar i reisebur og en jente som ville se pappaen sin ASAP. Så får hennes del, som reisebooker, var det bare en ting å gjøre….du må trygle!! Frøken Tulipan kom tilbake til meg noen timer senere, i kjempe humør, med meldingen om at jeg kunne få reise med katten om han kunne passe inn i en lunsj boks og plasseres under stolsetet på flyet. Hun hadde til og med målene på hvor høyt og bredt buret måtte være, og her snakker vi hamster størrelse. Jeg klarte ikke helt å dele hennes begeistring og fant ut at det eneste konstruktive og fornuftige å gjøre nå var…å ringe til Adam, som nå var i Dubai, og kjefte…det var da for søren så seint å booke billettene våre osv osv… Fytti så jeg kjeftet, og det føltes godt, men utrolig nok så passet ikke katten bedre inn i lunsjboksen og KLM kom ikke med lotto beskjeden om at vi var nå oppgradert på første klasse og katten skulle få sitte i cockpit med pilotene og sippe champagne.

Så jeg gjorde det neste fornuftige…jeg hev meg i racer bilen fra 1995 og kjørte til byn for å finne den mest «glæmme» og sexye katte vesken i mans minne som kunne presse ned under ett flysete. Klokken 20.30 hadde jeg endelig funnet reiseveske til Isjias (nå verdens dyreste bastard katt) og vi kunne begynne å gjøre oss klar til morgendagen. Jeg passet også på å ringe og kjefte litt på Adam innimellom, så han ikke glemte at jeg var forbanna.  Jeg er blitt fortalt at det er ett sunnhetstegn i forholdet at man tør å kjefte, så jeg kan trygt si at vi på tirsdag hadde historiens sunneste forhold.Bilde

Synneva og Isjias kl 0400, klar for avreise.

Uansett, klokken er 0400, Synneva sitter på gulvet, søvndrukken og forskrekket, katten er i reiseveske alla Paris Hilton, prampacken på 35 kg er i bilen sammen med Samsonite «best in test» kofferten på 23 kg.  Vi er klar og jeg går rundt med en mappe av papirer så tjukk som en kinarestaurant meny, vesken full av babyleker og most mat samt en katt med bleieunderlag. Mamma og jeg jobber oss inn på Flesland, med god hjelp fra en barmhjertig dresskledd mann som nok ikke forventet at vesken vi dro på var 35 kg, og en hylende katt som gir klar sirene om at dette er ubarmhjertig. Synneva henger på magen og er nok den eneste som faktisk smiler og ler denne friske morgenen. Vi stiller oss i kø for innsjekking da en bergenser frue ser sitt snitt til å snike i køen foran meg…oh du salige madam så liten hun ble der jeg nippet henne i nakken, sa ut mine høylytte protester og erklærte tydelig at hun burde skamme seg. Å snike i en kø foran en søvnløs mor med blodige brystvorter (Synneva har fått tenner), opprørsk katt i en håndveske og flyttelass fra helvete burde det være fengelstraff for og jeg var der for å fortelle henne det. Utrolig nok lot hun seg ikke skremme og gikk til desken for å sjekken inn før meg, jeg hadde ikke mobiliteten til å løpe etter henne, men jeg gjorde i det minste det som alle mennesker gjør i en slik situasjon. Jeg snudde meg rundt til de andre i køen og vi var alle enige om at dette mennesket var lagt for hat.

Bilde

Heldigvis så var mannen i innsjekkingen for KLM fra Ghana (eller var det Fana) og etter litt mimring om sitt gamle hjemland fikset han det slik at katten kunne reise i lasterommet til sitt nye hjem, Holland. Så gjenstod det bare å få vite at bagasjen vår var for tung, fordele ut våre eiendeler i flere bager, gå gjennom Security for å bli kropps visiterte og frastjålet barnematen, løpe til flyet som ble holdt igjen på grunn av oss, sitte i midten mellom to uheldige personer i to timer, klage til KLM om at mor med barn ikke får gjøre online innsjekking før vi kl 0812 landet på Schipool, Amsterdam og var offisielt flyttet til Nederland. En bedre start kan man da virkelig ikke ha?

Schipool, Amsterdam

Bilde
her har pappa Adam kommet for å møte oss. Fyren som tok bildet visste dessverre ikke hva fokus var og kuttet også vekk de to nederste koffertene så dette ser jo faktisk anstendig ut.

Advertisements

2 thoughts on “I Fritt Fall over Nederland

  1. Du store all verden for et stress.. Forelsket meg i navnet på katten, ISJAS…Når tiden kommer, og jeg må anskaffe en ny katt, må det bli en herremann som jeg vil kalle isjas..Fornøyelig å lese dine blogger. Håper alt står bra til med dere alle i Holland..Trøsteklem fra Spania..

  2. Ha ha du fornekter deg ikke nina, sitter her og humrer og gleder meg allerede til neste innlegg! Ut fra bilder vi har sett, så ser det ut til at det går bedre i selve Holland enn turen dit! Hils din mann! (ha der satt den…. vi har jo ikke møtt ham enda, men det kommer vel det også!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s