Jeg stoppet rømlingen…

Enkelte dager er det frøken Engen som kjører Adam til jobb. Jeg har nemlig internasjonalt førerkort, og siden jeg ikke har besøkt «the chief» siden sist, så er det bare meg som kan kjøre fartsvidunderet vårt. Etter å ha dyttet Adam ut av bilen og sendt med han take away matpakken for lunsj (classy), så er det jo alltid ett eventyr å kjøre slalom mellom harvarerte biler, nakne loonies, gigantiske veihull og geiter for å komme seg hjemover igjen. Dette er jo blitt dagligkost, så stresser faktisk ikke så mye med dette…men i dag var ting litt anderledes.

Musikken er på og jeg rølper av gårde, stopper på rødt lys, hører mye tuting (noe som er mer normalt enn unormalt, og da det blir grønt så er jeg først ute av lyskrysset. Alt står bra til helt til en ivrig ghaneser prøver å strekke seg ut av vinduet mens han hyler til meg at jeg skal stoppe. Sjåføren, det er to felts vei, kjører opp på siden min og prøver å avskjære meg. De roper og hyler som om bilen min er i brann, noe som jeg faktisk begynner å lure på der panikken tar meg. Siden sjåføren ikke gir seg, og vi har 50 biler bak oss så bestemmer jeg meg for å sakne farten. Jeg stopper og den hysteriske ghaneseren hopper ut av bilen og løper bort til meg, jeg trykker instinktivt ned sentral låsen. Gjennom vinduet kan jeg høre en forklaring og da jeg ruller ned blir det forklart både meg tegnspråk og rop at politiet jakter på en eller annen tulling i denne køen og om ikke vi stopper så får de aldri tak i han. De strekker hals, ser langt bakover i køen og jeg svelger tungt da jeg nå har 50 biler som ikke vet at jeg her redder verden for en rømling og bare tuter vilt og skriker til meg. Plutselig, uten at jeg så mye som får ett glimt av gjerningsmannen, får jeg beskjed om å bare kjøre videre. Jaha…jeg blir faktisk skuffet over at jeg ikke har fått med meg en biljakt, ransaking eller takketaler om hvordan jeg stoppet mannen. Utrolig og urolig nok så er jeg faktisk den eneste bilen som kjører videre…alle andre blir stående igjen og jeg lurer på om bil nummer to bak meg nå stjeler æren min for å ha stoppet trafikken eller om det er noe mer muffins som jeg ikke klarer å oppfatte. Jeg er full av spørsmål som jeg gjerne skulle ha spurt mannen som stoppet meg om, men jeg vet bedre enn å gjenta prosedyren for å forhøre meg. Hvordan visste han at politiet var der…det var som sagt femti biler og ingen blålys. Hvordan visste han så at jeg kunne kjøre videre, og hvorfor bare meg? Hva hadde mannen gjort? Ble han tatt? Jesus…nysgjerrigheten tok katta.

Advertisements

One thought on “Jeg stoppet rømlingen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s