Da sleggen traff baderommet…

Vi venter på hus…vi har ventet på hus i fire måneder nå…det er ikke det at huset holder på å bli bygget, neida, det har allerede stått på moder jord siden 1940. Det er heller ikke det at mye må gjøres, vi vil være tilfreds med nye fliser på badet og restruering av kjøkkenet. Alt annet som maling, vasking, sliping av gulv, fiksing av forfalne vinduer er helt greit for oss…vi gir blanke, vi vil bare flytte inn i ett hus. Vi vil bare si farvell til roomservice som tar over en time på å frakte en flaske vann til ditt lille krypin. Vi vil ha slutt på housekeeping som kommer på døren din kl 07.30 og vil vaske rommet ditt (hver jævla dag er samme drillen, sier du ifra om at du vil de skal komme senere hver dag så har de glemt det neste dag)…for siden de måtte begynne på jobb kl seks så regner de med at du også er oppe og hoper før hanen får renset stemmebåndene. Det er også en drøm å vaske våre egne klær, så vi slipper å se plaggene våre komme tilbake med lillarosa nyanse i størrelse hobbit siden de koker alt på 90 grader. Det er sikkert ikke enkelt å forstå at ett halvt år på hotel ikke er noe drømmeliv for denne fruen, og at jeg ville gitt alt håret mitt for å kunne flytte inn i mitt eget hus.

Så, da blir vel egentlig spørsmålet. Om det er så lite som skal til for at huset skal bli vårt…hva stopper oss?! Svaret er…hva f*** er det som ikke stopper oss? Vi har fått vite at mannen som sier han eier huset ikke eier det likevel, han bare fant ut at det var en god måte å tjene penger på så han gav inntrykk for at palasset var hans og om vi gav han penger så kunne vi bo der i to år. Siden slike ting er umulig å sjekke opp i Ghana var vi ikke langt unna å bli rundlurt der, men dette ble heldigvis stoppet i siste øyeblikk. Så var det kontraktskriving, som tok bortimot en måned, der ingen av partene ble enige om de minste detaljer og enkleste ting så forhandlinger ble krevd i fleng. Når kontrakten endelig var underskrevet og husets små finesser skulle fikses så hentet de inn fire karer med slegger som tydlig tok dette som en  tivoli lek og knuste hvert eneste baderom i huset (vi har fem, men bare ett skulle fikses…nettopp fordi ting tar tid i Afrika). Ikke mange timene etter at de hadde kommet i hus stakk jeg hodet innom for å beundre arbeidet som skulle bli gjort og ett grufult syn møtte meg. Fliser lå smadret utover gulvene i alle rom, badekar var dratt ut på det flotte tregulvet vårt så Adam nesten tok til tårene (gulvet var det han beundrert mest med hele huset). Da jeg reagerte på arbeidet forsikret de meg at dette var ikke noe problem. De la fliser i rekordfart og alle rom skulle være ferdig innen to dager…easy. Da vi spurte hvorfor de hadde tatt alle rommene fikk vi bare «ohh…» til svar. 10 dager senere stod sleggen fremdeles som en konge midt i baderommet og veggen blødde enda gammel sement etter de brutale slagene. Er du freidig nok til å spørre hvorfor de ikke har begynt mirakel arbeidet om å lappe sammen baderommene igjen får du bare til svar…» vi har ikke sement». Når du da spør om de ikke kan begynne å fikse kjøkkenet i stedet for så de hvertfall gjør noe i huset, så ser de sjokkert på deg. «De har jo begynt på badet og venter på sement, verden vil jo falle sammen om de begynner å jobbe med noe annet når de venter på sement».

Så kommer endelig sementen, bare 12 dager forsinket og jeg tvitrer inn på tunet og forventer å se folk i arbeid. Men neida, dørene er låst og folket er fremdeles hjemme. Fortumlet ringer jeg rundt til mannfolkene og forlanger en forklaring og den kommer…nå venter de bare på flisene. Flisene kommer fra hovedstaden og kan ta noen dager, for de har selvfølgelig ikke bestilt de samtidig som sement…de ble bestilt i dag. En uke senere dukker flisene opp og de begynner på rom nummer en…samtidig har jeg hentet inn folk til å male utsiden av huset og nå begynner jeg å se lyset i tunnelen. Huseieren forsikrer meg om at alt skal være ferdig fem dager senere, for nå går alt på skinner…fire dager senere er det slutt på huseierens penger og arbeiderene forlater stedet i kaos fordi de ikke får lønn. Det blir forhandlet på nytt og vi får hentet inn nye arbeidere til å hjelpe oss og nye syv dager blir lovet. Nå er det fart på sakene, gjør deg klar til å flytte inn får en lykkelig blondine høre. Så går det noen dager, der vi hvertfall malt huset, før også disse arbeiderene er lei av savnet lønning og stikker. Dette er nå tre uker siden og til tross for vår daglige klaging så skjer det nada,zero, intet på arbeidsplassen som skulle bli vårt hus. En optimistisk, smilende snekker kom og skulle fikse dørkarmene våre…han måtte dra hjem igjen fordi han ikke hadde tatt med seg hammer…dagen etter hadde han glemt spikrene…så det arbeidet lar fremdeles vente på seg. Så da vi fikk vite at huseieren hadde plutselig bestemt seg for at han ikke ville fikse det forfalne råttne kjøkkenet vårt likevel, til tross for at det står i kontrakten, har vi nå bestilt oss tur tilbake til Europa for å redde det siste vi (og med det mener jeg meg) har igjen av friskt sinn…

Her har de jo faktisk lagt en del fliser, men så måtte de stoppe. De hadde ikke riktig utstyr, måtte kjøpe nytt badekar for det andre ble knust i prosessen, og manglet lønning
Vårt nydelig gulv…ødelagt. Men det kunne de visst bare slipe ned…tok bare en dag å gjøre det. Right…
De skulle slå ned denne veggen for å forstørre kjøkkenet litt…det begynte med dette og her skal det visst også slutte.
Advertisements

5 thoughts on “Da sleggen traff baderommet…

  1. hei Nina.. kjempetrivelig blogg, kommer til å følge dg et stykke på veg. Du skriver godt og artig…En lærer tydeligvis tolmodighet ute i den store verden… Synd med DET flotte huset ! Skal du tilbake?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s