Er det noe under bilen min?

Vi har vært på søndagstur for å lete etter god vind og perfekte sjøforhold for å kite litt her i Ghana. Dette innebærer å fylle «frontieren» med ett tonn av utstyr, skal ikke stå på utstyret, og kjører rundt på gamle gjørmeveier som ser mer ut som en muggen sveitserost enn noe man kan kalle vei. Med nakkesleng, gjørme deket over hele bilen og nesten tom reservetank kom vi oss til tre ulike strender her i Ghana, men stranden som hadde perfekte bølger hadde ikke bra vind, den som hadde vind var dekket av «reefs» osv…Fra klokken 0800 – 1500 durte vi rundt Ghanas gullkyst, men ikke en brukbar strand åpenbarte seg. I Etter fire timer på veien begynte frøken Engen å bli en smule utålmodig så vi bestemte oss for at denne stranden fikk holde, uansett hvor dårlige forhold det var. Vi hev opp kiten, kom oss ut i vannet, bare for å bli slengt inn på stranden igjen av enorme bølger. Dette er jo pinlig nok i seg selv, men når det står ca 40 ghanere og ser, ler, diskuterer og vinker til deg så blir stoltheten hamret ned i gjørmen enda litt hardere. Så kommer Adam med gull ideen…han skulle bare løpe med kiten rundt det nesset som vi skimter 400 meter lengre borte, jeg skulle hive brett osv i bilen og komme etter. Bare kjør så langt du kommer gliser han og så møtes vi på stranden.

Fem minutter senere står jeg med verdens største, svarte monster av en bil plantet midt i en «landsby» der det ikke finnes noen muligheter for å snu eller lirke seg ut fra.  Rundt meg er det jordhus, blikk hus, ett partytelt som blir brukt som kirke og heldigvis så er det kirketid. Jeg har altså 50 mennesker stirrende på meg, mens de synger og klapper opp mot herren, mens jeg prøver å spørre om det er noen vei ut herfra igjen. Barn løper rundt bilen min og tannløse mennesker nikker og smiler til meg. Jeg prøver meg på å peke og spørre om jeg kan kjøre rett fram og rundt det neste «huset» der, gamledama smiler og peker. Flott, jeg ruller litt framover, bare for å innse at Fru Ghana som tydligvis ikke forstår engelsk har lurt meg og jeg nå står halveis inne i Guds hus, med en djevelsk stor bil. Det er ingen vei utenom, jeg må snu og komme meg ut samme vei som jeg kom inn. Dette er vanskelig nok i seg selv, da jeg har ca en femøring å snu på. Men det blir jaggu ikke lettere av å ha høner, kyllinger, småbarn og geiteskillinger løpende rundt og under bilen din. Ikke fikk jeg noen til å forstå at disse dyrene måtte flytte seg for at jeg kunne bevege meg, så mine egne sjusjelyder måtte til for å jage 6 geiter vekk fra undersiden av bilen min, samtidig som noen eldre barn hjalp meg med å kaste småstein på kyllingene som hadde parkert seg under skyggen på mine gigantiske trailerhjul.  Når folket endelig hadde forstått at ting måtte ryddes av veien så ble det hele litt lettere og jeg fikk «jokket» meg ut derfra, en halv meter om gangen. Da jeg så landsbyen bli mindre bak meg, så jeg konstant i speilet for å seg om de kom løpende etter meg med ett eller annet slakt de ville jeg skulle erstatte… drama!

Adam, stakkars, hadde sett det hele, men med en 16 kvadratmeter kite i armene var det ikke mye han kunne gjøre for å hjelpe annet enn å vinke heftig når jeg endelig så stranden igjen og si at det kanskje var på tide å gi opp for dagen…ingen dårlig ide, for ca 20 minutter etterpå var det tropestorm og kokosnøtter haglet ned på stranden.

(Dessverre så har jeg problemer med å laste opp bilder på bloggen min for øyeblikket, men jeg jobber med saken og de kommer så snart jeg får det til 🙂 )

Advertisements

One thought on “Er det noe under bilen min?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s