There is a circus in town!

Glemte å ta med speilrefleks kameraet så det ble med disse dårlige bildene…her kan du skimte slangemannen.

Pure lykke av å ha sirkus i byn!

Selv om jeg føler at jeg lever i ett sirkus bare ved å bo i Ghana så var det likevel en gledelig nyhet å oppdaget at ett ordentlig sirkus kom til byn, «på riktig lissom». Et italiensk sirkus har klart å forville seg ned til oljestaden i Afrika og har satt opp ett imponerende telt midt på fotballbanen i Takoradi. Det føltes som om MacDonalds og Starbucks på en dag og vi dro med oss hele oljeselskapet og skaffet oss førsteklasses billetter.  Omringet av reptiler, dverger, slanke kvinner i tutu, klovner og menn med en overkropps til å raspe ost på satt vi og gledet oss til ett kjempe show. Imponerende asiatere som brettet seg sammen som en papirleke, damer som svingte over oss hengende etter håret, en mann som lekte seg med tigre og krokodiller og jøglere som ballanserte på stram line med sykkel og baller i luften gjorde showet ufattelig bra. Det var rett og slett kjempe stilig. Michael, vår sjåfør, satt på første rad med verdens største smil, våkne øyne og filmet hvert minutt på mobilen sin. Jeg er ganske sikker på at dette er første gang han har vært på ett slikt show og  vi bestemte oss derfor for å kjøpe billetter til hele familien hans i dag. Så kan han ta med seg sine tre fantastiske barn på sirkus i helgen og vi får lov til å oppleve den deilige følelsen av å gi noe til andre. Det føles så bra 🙂

Kvelden ble avsluttet på Champs, som kan sammenlignes med TGI Fridays, men som absolutt ikke er det.  Utover kvelden blir det en nattklubb og mannlige oljearbeidere ramlet inn etter jobb og ghanesiske småjenter kommer på «jobb». Korte kjoler, høye heler, røde lepper og falskt hår er en del av pakken og de vet akkurat hvordan spillet spilles.

Adam, en klient og jeg står og snakker rolig sammen da en høy, slank frøken med topp til kjole ramler bort til oss og prøver seg på Adam først. Han er tydligvis blitt dyktig på å støte disse damene fra seg (kanskje det bare er naturlig;) ) og hun bestemmer seg for å gå på den svakeste i gruppen…meg. Hun bøyer seg ned til knehøyde og hvisker til meg: «I want you to come to my bebe». Lynraske meg tar bebe for å bety bed, så jeg ler høyt og takker høflig nei. Men dama er tydligvis på repeat og gir seg ikke…jeg prøver å overse henne, men plutselig drar hun fram noe som ser ut som bryllups invitasjon og gir den til meg. Der står det at jeg er invitert til hennes baby’s bursdag i morgen. Artig og kreativit  triks, tenker jeg, men sier fremdeles nei takk. Frøken Bibelstripp  retter seg derfor opp igjen og lener seg mot Adam som sliter mer enn meg med å forstå hva denne kvinnen vil. Vi står begge hardnakket på at vi ikke vil komme på denne bursdagen, men dama vil ikke gå sin vei. Jeg prøver å være tøff og gir henne ett dytt i knehasene, men dessverre så får ikke dette henne ut av balanse. Som forklaring på at vi ikke kommer til bursdagen sier jeg at vi er opptatt i morgen. «Are you going to fuck all day?» snøvler hun fram og ser på med med øyne som skjærer seg gjennom margen. Sjarmerende dame gitt, gjett om jeg vil være gjest hos henne i morgen!

Etter mye ignorering og klare tegn på at vi er uinteressert i henne så støtter hun seg videre gjennom lokalet til neste hvite mann. Forespørsmål om vennskap er ikke akkurat nytt for meg her nede. Det er status symbol å være venner med hvite mennesker og deres bank konto og denne dama håpet nok på at hvite gjester betydde mye gaver og penger til hennes lille. Eller jeg kan ta feil og hun ville bare vise soverommet sitt til en av oss. Uansett så må jeg jo si at hun hadde ett imponerende repetoar…

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s