Look what I have created!!

Det er utrolig å komme ned til ett land der enkelte ting/kunnskap du selv tar for gitt plutselig blir ansett som om noe du tok til deg ved å bli opplært av herren selv. Min siste opplevelse, der jeg følte meg som Davy Wathne på Cola, var når jeg forslo at Femi og jeg skulle mekke sammen en pizza. Hun så på meg med store brune øyne og spurte standarkommentareren: «are you serious? Can you make pizza?»  Jeg småler litt og vinker henne bort til pepperonien som går rett i kurven sammen med noe jeg håper er skinke, gjær og ost.

Trygt i heimen blir det dratt fram resten av tilbehøret og jeg hiver sammen litt mel, salt, olje og vann…knar mesterverket til den slipper bollen (som Ingrid Espeli viste meg når jeg var fire år) og setter bollen ut på terrassen. Det som er så greit her nede er at man slipper å tenke på å finne ett varmested for deigen din, her er det mer enn varmt nok uansett hvor du skulle ønske å hvile deigen.

Mens deigen hviler bestemmer Femi seg for å kutte en annans og mens hun kutter denne har hun tydligvis satt seg selv på slow motion mode. Jeg begynner desperat å lete etter fast forward knappen hennes da jeg har kuttet alle grønnsakene, peperoni, skinken, revet osten og gjort klar pannen til vår hjemmelagde deig og hun fremdeles kutter ananas. Jeg har nok en del å lære når det kommer til å nyte matlaging, ikke haste seg gjennom den.

Til tross for at en av oss har sirup i blodet og en av oss speed så blir vi ferdig og jeg klapper ut deigen til Femi ‘s store beundring. Hun kan ikke tro at det er mulig å flate ut en deig som for en liten stund siden lå rund i bollen. Bilder ble tatt fra alle vinkler og sent til alle i Nigeria, Ghana og ellers i verden. Femi klapper ivrig i hendene i det pizzaen kommer ut av ovnen og jeg oppdager plutselig at jeg har fått gudinne status. Hun har i løpet av steketiden fått masse henvendelser fra venner som vil komme på kokkekurs til meg. Den flate gjærbaksten har gitt meg en helt ny kjendis status som jeg virkelig ikke så komme. Det hagler spørsmål om jeg vet hvordan man lager brød, kaker eller boller? Selv er jeg helt overveldet og har nå plutselig begynt å leke med tanken om å ha ett aldri så lite bakeri her i Ghana. Ideen kommer nok til å vare i noen dager før jeg faller over på noe annet, men fram til da så skal jeg nyte å føle at mine timer ved besto’s kjøkkenbenk faktisk har utrettet noe.

 

Advertisements

One thought on “Look what I have created!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s