Nakne Menn

Det er noe med ghanesiske «enkle» mennesker, i forhold til alle andre enkle mennesker i denne verden. De «enkle» menneskene her vandrer opp og ned midtrabatten med en oversize bukse som eneste klesplagg eller en knappeløs skjorte. Kroppen deres er biff som en norsk toppidrettsutøver, med eightpack, svulmende deltoid og biceps som buler. Men der stopper også det fantastiske med disse menneskene. Størrelse large i bukse passer ikke disse atletiske menneskene og uten belte så skjer det unngåelige. Buksen detter ned på anklene, og i et halveis forsøk på å ha litt dignity så drar de den opp til knærene…men ikke lengre. Slik går de altså langs veien med ett tøystykke rundt knærne og intet annet…absolutt intet annet! Mennene med skjorte har det litt lettere, da de ikke må gå med en arm mellom knærene, så de har to armer fri og går og valser og gjør helikopterdansen til alle som vil se på.

Vår diskusjon hver gang vi ser disse menenskene er ikke hva slags dop det er som får folk til å kle seg som om de var i Edens hage, men når får disse menneskene tid til å trene?! Hvor trener de, hva trener de, er det lavkarbo, er det Atkins, er det Grethe Rode?!

Jeg kjenner en afrikansk-amerikaner (kan man si det?) som fortalte med så cocky at når han vokste opp så trodde han at alle hadde sixpack. Han kunne ikke tro sine egne øyne når han begynte på skolen at noen hadde bule mage, noen innovermage, men ingen hadde striper på magen som han?! Jeg trodde ikke noe på den historien når han fortalte den, men nå føler jeg at jeg må unnskylde og bøye meg i støvet. Afrikanere har en helt egen kroppsstruktur.

I går var det første gangen jeg gikk på en av disse mannfolkene rett utenfor hotellet vårt. Der hadde han lagt seg flatt på plenen og lå og gliste til alle som spaserte forbi og trakk øynene raskt til seg. jeg gikk selvfølgelig i min egen verden, med musikk på ørene, så jeg så ikke mannen før det var for seint. I det jeg kommer innenfor to meters radius spretter det altså en naken afrikaner opp foran meg, gjør helikopterdansen, for å så knekke sammen i latter. Det verste for meg er at reaksjonen min er akkurat så sakte at jeg får tid til å se hva det er jeg bør komme meg unna før jeg faktisk gjør det. Hadde jeg bare hatt instinktet mitt klar for Afrika så hadde jeg løpt vekk før jeg så hva det var jeg løp vekk fra. Men neida, jeg stopper, ser og så stikker jeg….mannen er brent inn på hornhinnen min!

Nå, jeg begynner så synes dette hele er litt utdatert og ubehagelig, mens Adam lurer på hvor de galne damene har tatt veien…får ikke de også lyst til å miste klærene og ta helikopterdansen?

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s