Serendipity – word of the day

Jeg har lært meg ett nytt ord…og det må være det vakreste ordet noensinne. Ordet ble nevnt i en av de klassiske samtalene der jeg står blåøyd og smiler mens jeg krøller mitt blonde hår rundt fingrene, Jeg nikker anerkjennende på hodet med ca. hundre sekunders mellomrom, sier ahhh når folk ser på meg for feedback og biter meg i leppene for å  ikke åpne munnen og bekrefte det alle tenker…Nina har faktisk ikke peiling på hva det blir sakket om.

Uansett…ordet ble nevnt og jeg nikket, sa ahh jaså, lo litt og driftet igjen ut av samtalen. Tenkte egentlig ikke så mye mer over det, fram til en vakker sjel forbarmet seg over meg og dro i gang word of the day.

Serendipity means a «happy accident» or «pleasant surprise»; specifically, the accident of finding something good or useful without looking for it.

Fakta om ordet:

The word has been voted one of the ten English words hardest to translate in June 2004 by a British translation company. Jaså…dette er da svært så viktig informasjon. Neste gang jeg hører dette ordet så skal jeg slenge ut denne frasen…det vil jo ikke virke nerdete?!

Etter å ha drept festen med min statestikk kunnskaper rundt Serendipity så skal jeg slenge ut enda en artig fakta runde som:

Created in 1754 (but rare before 20c.), coined by Horace Walpole (1717-92)
in a letter to Mann (dated Jan. 28);  he said he formed
 it from the Persian fairy tale «The Three Princes of Serendip,»
whose heroes» were always making discoveries,
by accidents and sagacity,  of things they were not in quest of.»
Så, nå vet du mer om mitt nye yndlingsord og hva du kan forvente å høre fra meg neste gang vi står med champagne i glasset og småkonverserer høflig med ufattelig kjedelig tørrprat. Jeg kommer til å gjøre hva som helst for å slenge ut det vakre ordet, serendipity (om jeg klarer å uttale det, øver hele tiden) og dra i gang historien om Horace Walpole.
Nok kjedelig tørrprat fra meg i dag. Er tilbake i Ghana i morgen og ser fram til å faktisk ha noen gode historier å fortelle dere igjen. Ha en flott søndag 🙂

Advertisements

One thought on “Serendipity – word of the day

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s