Unnskyld, men er det meningen at det skal komme olje ut av propellen?

Historien som får meg til å tisse i buksen er blitt fortalt og jeg kommer for alltid til å være forbanna på han som gav meg «Citylink» flyskrekk. Citylink er det lokale flyselskapet for Ghana og dessverre umulig til å unngå om du vil fly innenlands. Jeg har dessverre ingen bilder av disse flyene, men de er ikke videre store, moderne eller imponerende på noen som helst måte. Om man ser bort ifra at man får mat på flyet, noe som rike Norge ser seg for god til. Om man går litt tilbake i bloggen så kan dere lese om min første lokale flytur her.

Det var Adam sin store sjef som kom med denne historien, da han ankom Takoradi 16 timer senere enn han skulle. Han hadde vært heldig og kommet seg inn på siste «bussen» som skulle til Takoradi den kvelden og satt i det lille propellflyet og ventet på avgang. Ved siden av seg hadde han sin gode kollega og de hadde reist fra Nigeria samme dag. Flyet setter fart utover mot startstreken på rullebanen mens en mannlig flyvert står og mimer noe om nødutgang og oksygenmasker som kan dette i hodet på deg om ett eller annet trykk skal falle. Plutselig rekker en nysgjerrig turist opp hendene og tilkaller denne flyverten sin oppmerksomhet. Han peker ut vinduet og spør så fint: «Unnskyld, men er det meningen at det skal renne olje ut av motoren?»  Ren flaks gjør at akkurat denne afrikaneren har lært at han ikke bare skal si ja til alt han ikke vet, så han ser spørrende ut selv og går fram til kapteinen… det viser seg at motoren ikke fungerte og flyet ble fort rullet pent på plass igjen og MrBoss måtte ta til takke med en overnatting i Accra. Jeg for min del hadde nok heller tatt sats og bestilt meg en kjøretur på tre timer i stedet for å satse på at morgendagen skulle bli en bedre dag for flyselskapet, men det er nå bare meg…

Advertisements

2 thoughts on “Unnskyld, men er det meningen at det skal komme olje ut av propellen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s