R.I.P. Grascatar…

Gårsdagen bar preg av at våre gode venner fra Bergen, Hedda og JIB, skal reise hjemover til Vestlandets hovedstad igjen. Adam tok seg faktisk fri fra jobb, en hel dag!!, og vi prøvde å nyte dagen til det fulle. Vi dro så til Bongo Beach hvor det var musikk, punsj og masse mennesker som ville si farvel til bergenserne. Det var utrolig kjekt å møte så mange nye mennesker og jeg ser potensiale til ett nettverk her nå 😉 Det kommer seg! Utover kvelden annonserte Adam at han vil ha en hund og den skal være av størrelsen XXL. Ette engelsk par møtte nemlig opp med en Sør Afrikansk hund som de hadde kjøpt i hovedstaden her. Han var fire måneder gammel og kan sannsynligvis spise Isjias uten å tygge allerede. Han var monster stor, men akk så god å leke med. Skikkelig rugg som man kunne kna godt (joda, jeg savner kiropraktorjobben min) og bruke som hest når han er fullt utvokst. Uansett så er jeg jo ikke vond å be, så nå har jeg fått tillatelse til å begynne å jakte på dette valpe beistet som skal bli en del av vår familie. Han får angre seg senere…

Francis, vår nå trofaste taxi sjåfør, hentet oss i kristelig tid da Adam måtte være oppegående nok til å gå på jobb i dag. I det vi skulle sette oss inn i bilen til Francis så oppdaget vi at han, etter forespørsel fra oss tidligere på dagen, hadde fisket fram bilbeltene fra under setet og gjort alt klart for at vi porselen mennesker fra nord ikke skulle knuse i første sving. Han mener selv at det er helt unødvendig med noe slikt som setebelte i baksetet (sannsynligvis fordi de pleier å være så mange skvist bak i setet at om man klarer å bevege seg i noen som helst retning så er man heldig) så han hadde gjemt beltene under alt og mente at det så bedre ut uten.

Uansett… Francis kjørte oss hjem i sin Opel med nærlys på i stummende mørke. Det blir faktisk så bekmørkt her når solen går ned at man er glad om man skimter hvem man står og holder i hånden etter kl. syv om kvelden (noen er sikker glad for at de ikke skimter hvem det er).  Ikke uvanlig så hørte vi plutselig ett smell og de ikke eksisterende støtdemperne på Opelen fikk kjørt seg. Francis stopper og forklarer: «I just killed an animal.» Jaså, tenker jeg og ser mannen hive seg ut av bilen og løpe tilbake til der det ligger en liten klump av ett dyr. Det er gode tanker som siver inn i min Norsk produserte sjel når jeg ser denne enestående afrikanske mannen ivre etter å hjelpe dette stakkars dyret som han har bumpet borti. Her i Ghana har jeg sett katter og hunder bli behandlet som om de er klodens verste skadedyr og det var godt å se en dyrevenn vende tilbake til «scene of the crime» og hjelpe til. Bilene som kom bak oss satte også nød blinken på og jeg så de kappløp mot bylten for å komme raskt fram til den påkjørte. Varmen i sjelen min ble ganske fort lunken da jeg så de rev dyret opp etter bakbeina, undersøkte etter tegn til liv og begynte så å krangle om hvem som skulle få delikatessen med seg hjem til familien. Francis, som er Jehovas Vitne, gav fort fra seg trofeet og lot de andre stå igjen å diskutere hvem som fortjente dyret. Han kom så tilbake til bilen og sa: «I killed it, now no good for me, I gave the meat to someone else.» Jaha mumlet vi, mens vi signaliserte til hverandre i baksetet om at vi nå var clueless?! Francis forklarte så videre at når du er Jehovas Vitne så må dyret slaktes på en spesiell måte når det dør, hvis ikke så er maten uren. Så siden han var så uheldig å drepe dette dyret momentant så gav han heller det i gave til sin neste, som tydeligvis ikke var Jehovas Vitne, og han måtte komme hjem i kveld uten middagsmaten klar.

Adams første fridag på to måneder. Nyter dagen på Bongo Beach Bar.
Søtt og syrlig i varmen.
Bongo Beach bar…ikke verste plassen å være på en søndag 🙂
Jarl Inge har jobbet hardt med brunfargen de siste dagene. Slaktekniven blir brukt til å kutte frukt til punsjen.
DJ Adam
Adam jobbet hardt med brunfargen i ca 10 minutter…

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s