«I am the stretcher!»

For to dager siden fant jeg en hyggelig liten «hytte» med navnet spa skrevet på dørene og etter litt krangling med meg selv så lå jeg med ansiktet ned i ett laken og var klar for massasje av en jente som het Aba. Aba var fantastisk flink og det kom fram at hun hadde blitt opplært i en kiropraktorklinikk i hovedstaden (Accra) og hadde nå startet for seg selv. Det kom fort fram at jeg var kiropraktor og hun kjente en her i Takoradi som jeg kunne gå til, eventuelt spørre etter jobb hos. Så etter en time med albuer som presset seg inn i anatomien Gud har tildelt meg så spurte Aba om jeg kunne gi henne ett par justeringer. Jeg tok en kort, kort historie og behandlet henne lett på ett høy massasjebord som gav etter om du gav et litt for hurtig press nedover. Det løsnet litt, men jenten så på meg som om jeg var jesus. Wow, you are GOOD, kom det fram og Aba hadde nettopp made my day 🙂

Så i går spratt jeg opp av sengen, fikk tak i en bil med sjåfør og satte av gårde til Dr Ted. Dr Ted viser seg å ha en liten 20 kvadratmeters klinikk helt i utkanten av byen og hilser høflig på den hvite skapningen som detter inn døren hans. Han gir meg en kort oppsummering på hvordan man får tak i lisens til å ha en klinikk (betale rette mannen) og hvordan røntgen henvisninger fungerer. Det viser seg at her bare hjemmekomponerer du ett ark som du sender med pasienten og så kommer pasienten tilbake med røntgenbildene. Da må du tolke de selv og gi din diagnose til pasienten. Det er også tilsynelatende greit å ha alle pasientfilene på disken i resepsjonen, så her er ingen låste arkviskap nødvendig. Quote «this is Africa».

Da ryggen min har vært veldig kranglete i det siste drister jeg meg til å spørre om en behandling fra Dr Ted. Dr Ted er fra Etiopia, har gått på Life University i USA (godkjent av NKF) og jobbet åtte år i Melbourne som kiropraktor. Jeg følte meg derfor i trygge hender der jeg gikk inn på behandlingsrommet, tok av meg et skjørt som var for stramt til å bli behandlet i og la meg ned på den hjemmelagde benken i boksershort og singlet. Men mannen som kommer inn, tar tak i ankelen min og skyver foten min opp i en hamstring strekk/Lasegue/SLR test som om om jeg var gummitarzan er ikke Dr Ted?! «Who are you?» spør jeg forsiktig mens jeg kjenner det brenner bak i lårmuskelen som han tilsynelatende prøver å dra av sitt eget feste. » I am the stretcher» svarer han med dyp stemme og svinger foten min utover til siden som om han har tenkt å dele meg i to ved å skrelle meg som en banan. I det jeg kan se ankelen min i sidesynet så føler jeg mannen har dratt nok i den retningen og jeg hikster fram ett lite «au». Han stopper og setter i gang en annen upassende tøyning, det ble mange av de, mens jeg ligger der på utstilling i undertøyet. Heldigvis så var ingen dører lukket så resepsjonisten, kiropraktoren og alle de andre pasientene i venterommet (ok, var bare en, men vi plusser på for historien) fikk med seg utsikten også. Jeg måtte også krølle meg sammen som en ball, og så svinge han hoftene mine opp og rundt og til siden som om jeg var en brødeig i eltemaksinen. Avslutningen var jo legendarisk der han strekker ut begge beina mine tar de begge med seg opp mot ansiktet mitt og jeg ser de passere bak hodet. Jeg ligger nå på nakken og kan faktisk stikke min egen tunge inn i navlen min (om jeg skulle noensinne føle for det) og jeg skviser ut ett «Thank you» og håper han tar hintet om at nå er vi ferdig!!

Inn entrer kiropraktor Ted!! Ingen samtale nødvendig, her skal det justeres. Han tar ett grepa tak i nakken min og jeg gjør meg løs og ledig, klar for undersøkelsen som skal gjennomføres. BRAAAAKK, fyren har nettopp dratt hodet mitt så langt som hver minste sene i nakken kan tilate og løsnet på nakken min som om han var The Terminator. Jeg kan praktisk talt sverge på at jeg kjente det skranglet helt ned til halebeinet. Så tok han tak litt høyere i nakken, same procedure, og slik holdt han på. Så ble hendene mine foldet, han la en knytteneve i brystryggen min (for kiropraktorer: totalt uspesifikt) og datt oppå brystet mitt. Det brakte løs der og. Jeg var tilbake på AECC i extended year og lå og overbeviste meg selv om at dette har du overlevd før så dette går bra. Jeg ble lagt på siden, han vred meg som en klut uten å ta noe grep mot en spesifikk virvel og utførte samme prosdyre på venstre siden. Når jeg ble lagt på magen fikk jeg to slag med knytteneven hans rett ned på to virvler og jeg holdt igjen tårer. Eneste jeg kunne tenke på var: håper du overlever til å kunne fortelle denne historien . Når han nærmet seg korsryggen og skulle til å trykke rett ned der og stammet jeg fram at jeg har en spondy der (Spondy: en virvel som er glidd litt foran de andre ryggvirvlene). Ingen problem det Madam Engen, bare legg deg på ryggen med en pute under ræven, legg hendene dine på magen, pust inn, pust ut og så skal bare Dr Ted legge alt sin vekt ned på hendene dine og dytte virvelen tilbake. Det kjentes ut som om hendene hans skviste vekk hver eneste cm av tarm jeg hadde og trykket hans traff rett på framsiden av ryggvirvlene mine. Jeg takket Gud, Allah og Moses for at jeg ikke hadde luft i magen på dette tidspunktet…

Så meg magesekken på vei opp i svelget mitt og noen slitte nakkesener så gikk jeg ut til resepsjonisten og var klar for å betale. «hmm…» tenker DrTed » what if I do not charge you for the examination and you just pay C35?». Jeg dro gladlig fram pengene, men måtte faktisk bite meg i tungen for å ikke spørre om hvilke del av det som skjedde inne på den benken som var undersøkelsen. Jeg takket mannen,han hadde faktisk gitt meg veldig mye god informasjon og var veldig koselig,  og vraltet meg så ut av døren med mitt nå klirrende halebein. Da jeg kom inn i bilen måtte jeg faktisk snu meg bare for å forsikre meg om at jeg ikke hadde mistet noen essensielle kroppsdeler på veien fra klinikken til bilen.

Konklusjonen etter besøket var ganske grei: «I can do that better» og bestemte meg for å virkelig prøve å starte opp en liten klinikk her i Takoradi.

Thank You Dr Ted.

Advertisements

5 thoughts on “«I am the stretcher!»

  1. Hehe.. Nice;) skjønner at jeg ikke skal krympe som et lite barn neste gang du knekker opp noe på meg!!! gi en lyd så tar vi en skype en av dagene:) ledig anytime

    K

  2. ha ha dette var en herlig historie, kanskje bare for oss som leser den, hørtes ikke ut som om du hadde det så bra under den behandlingen……………

  3. Tilbaketråkk: Ønskereprise | ghanadama

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s