Nina imponerer med valuta kunnskaper

Etter å ha flyttet her til Ghana har små hemmeligheter som vi to har klart å holde skjult for hverandre vist seg å blomstre ut og vi blir bedre og bedre kjent med hverandre for hver dag. Selv etter å ha bodd sammen i Norge i en lengre periode så har vi klart å holde enkelte «sjarmerende» personlighetstrekk for oss selv, men nå om dagene kommer den smertefulle sannheten fram. Man kan jo for eksempel røpe at vi nå sitter som ett gammelt ektepar på eldresenteret  da vi nå har begynt å ha daglige samtaler om tarm bevegelsene i kroppen vår. «Hvordan gikk det med deg etter det måltidet?» » Merket du også noe i dag morges?» osv…Ikke minst har vi den glede av å bo på ett 6 kvadratmeters hotelrom med saloondører til toalettet, så mageproblemer er jo en glede vi begge får nyte. Det er nå blitt standar å ha tv’en så høyt på som mulig uansett hva du skal der inne, bare for å føle deg litt bedre i det du senker deg ned på skålen.

Jeg har også klart å imponere stort med mine mattekunnskaper. Det har faktisk vært tider der forvirringen min har vært så stor at jeg har måtte tatt en «Nina Pause,» ringe Adam og spørre hvor mye det er snakk om, for å så gå tilbake og se om det er verdt kjøpet. I begynnelsen var klassikeren:

Nina: «I found a house for 100 something, that sounds good ha?»

Adam: «100 or 1000 Nina?»

Nina: «ehhhh (tar en råsjanse på 100 igjen) 100«.

Adam: «Ghana Cidis or Dollars?».

Nina: «ehh..Dollars?»

Adam: « ok, per day then?»

Nina: » no, a month. Maybe it was GC then?!»

Adam:  «So all the other houses costs about 3000 USD or 5500 GC, but you found one for 100?

Nina: «oh..maybe it was 3000 then…»

På dette punktet er jeg så totaltforvirret at jeg, jeg husker mine egen alder engang. Så jeg må ringe tilbake igjen, avsløre at jeg er tilbakestående når det kommer til tall og spørre om prisen nok en gang. Jeg føler meg smart!

Dette kom atter en gang fram igjen da jeg vi for noen dager siden diskuterte mitt mobilbruk her i Ghana. I all alvorlighet har jeg tatt opp at jeg mener firmaet må dekke min mobilregning, da jeg føler jeg må fylle på kortet hele tiden. Jeg bruker seriøst mye penger på å ringe folk om hus og bil altså! Adam tar da alvorstemmen sin og spør plutselig : «hHw much money do you actually spend on your phone then, Nina?» Tonen hans var seriøs og nesten litt alvorlig så jeg begynte å svette. Nina: «Eh…ok, but you have to remember that I have used my phone alot, I have been online to check things, downloaded mail, calling people egarding cars and houses etc» Adam is getting prepared for a high number: «Just tell me how much you have used». Jeg tar sats: » Ok, about 30 GC» stammer jeg fram mens jeg prøver å sette dådyr øynene mine, som jeg forresten ikke har, på han. Adam bøyer seg framover og jeg står igjen og lurer på hva som skjer. Adam ler faktisk så han må støtte seg på knærene som om han er 70 år og har pustevansker og han får så vidt hikstet fram «Nina….30 Gh is about 120 Kroner!!» KABOOOM…BUSTED. Kan man noensinne klare å overbevise noen at man faktisk har en fungerende hjerne når man etter fem uker i ett land ikke klarer å sette opp ett enkelt regnestykke for å vite hva noe koster? Jeg senket hodet i skam, hang min usynlige hale mellom beina og lusket videre. Dessverre ikke sett skritt nærmere å vite hvor mye jeg må gange med hva for å vite hva det koster i norske kroner.

Til mitt eneste forsvar kan jeg si at her operer man med USD og ny og gammel GhanaCidis og i mitt lille hode er det bare plass til Norske Kroner.

Advertisements

One thought on “Nina imponerer med valuta kunnskaper

  1. Ha ha du Nina du Nina, jeg koooooser meg og humrer når jeg leser dine små rapporter fra Ghana land. Lykke til videre, og venter i spenning på neste rapport.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s