Tidevannet, Afrikas «dra i snoren».

Småfakta på en solfylt påskedag.

Forleden dag, da jeg var på vei til markedet for å kjøpe deilige, søte bananer,  er første gang jeg har hørt sirener her nede. Jeg snudde meg og så en liten pick up med ett lite blålys foran i grillen komme mot meg. Det stod Politi på panseret og det mest fantastiske var å se hva det var denne pick-upen fraktet. Hadde jeg vært litt raskere så hadde jeg fått tatt ett bilde av dette så jeg kunne bevist at det faktisk var sant, men dere får bare tro meg når jeg sier det. Lasteplanen på denne mini-pickupen var fylt av fanger på vei til fengselet. De stod som sild i tønner og holdt seg fast i ett rekkverk som var innstalert på lasteplanet. Det var ingen gitter av noe slag, men rør som på skulderhøyde som gjorde at de ble skvist litt sammen. For å forhindre at de skulle kunne hoppe av stod det en politimann på hengerfestet og holdt seg i stram giv akt mens han hadde en hånd på hver side av «døren» som var laget for de på baksiden. Slik suste de mellom bilene her og var glimrende rollemodeller for sikkerhet i trafikken!!

Hver dag når jeg skal til «jobben» min må jeg gå forbi en stor byggeplass hvor «Holiday Inn» holder på å bygge ett gigantsik hotell med 250 rom. Det er ett håp om at hotelprisene her vil gå ned når dette palasset (som jeg forresten har bilde av tidligere, ikke akkurat sjarmerende) kommer opp, da prisene her nå er neste på linje med norske! Å gå forbi denne byggeplassen er som oftest best med MP3 spilleren på fullt, da alle synes det er kjekt å rope etter blonde mennesker. Jeg har forresten lært meg navnet for svart mann (bibini) og dette roper jeg gladlig etter dem som spyr obruni etter meg.  For to dager siden fikk jeg meg dessverre en litt annen overraskelse så verken musikk eller mine skills med afrikansk språk kan få meg ut av. Der kommer jeg gående glad og klar for en god start på dagen da jeg skimter en mann i min venstre øyekrok…og overraskelsen var stor da han dro ned buksen og satte seg på huk. Hva en mann uten bukse gjør på huk i ett hjørne på en byggeplass kan dere sikkert tenke dere til og jeg dro fort til meg øynene og gikk over på andre siden av gaten. Enkelte ting er ikke alltid like lett å bli vandt til og ikke alltid nødvendig å dokumentere. Jeg hadde blitt advart fra reiseguiden at man aldri må forville seg ned på strendene i nærhetene av koloniene/landsbyene her, da stranden blir brukt som ett offentlig toalett. Her gjør man sitt fornødne (spend a penny..or a dollar) og sparker litt sand over det…som en hund på luftetur. Så satser de på at tidevannet fungerer som å «dra i snoren» og at alt flushes ut på havet noen timer senere.  Du kan tro jeg var glad jeg leste om dette før jeg kom ned hit, ellers så tror jeg kanskje jeg kunne fått meg en veldig lite artig overraskelse en av de første dagene.

God påske!

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s