1 flaske vin + barbermaskin + aggregat = frisørtime

Etter å ha trasket inn på Malcom og kjøpt barbermaskin for noen dager siden så bestemte vi oss i går for å redusere kroppsvekten til Adam med ca ett kg og kutte av han håret. Han har så tykt og fyldig hår at han holder på å få hete tokter når han går utenfor døren her så litt mer luft over ørene var nødvendig. Spent koblet vi til den nyinnkjøpte maskinen på badet og Adam lente hodet akrobatisk over vasken i ett håp om å redde opp en del av hårene som skulle falle. Maskinen ble trykket på og vi stod og ventet. Lyden som kom var like høy og imponerede som vibreringen av en gammel Nokia 3210 som ligge på lydløst. Vi begge reagerte umiddelbart ved å senke øret ned til hvor lyden kom fra, men det var nesten ikke liv i maskinen. Dette lover godt når man har ca 1 kg hår som skal fjernes…Vi dro maskinene gjennom håret og jeg observerte hvertfall fire hår som falt ned i vasken, to utenfor. Dette kunne bli en lang kveld. Det hørtes ikke en gang ut som om den klarte å kutet håret, selv når jeg holdt det opp og tvang det gjennom maskinen. Men etter å ha holdt på slik i fem minutter innså vi fort at nå var det ingen vei tilbake. Fyren var skallet på venstre side over «sideburnsene» og resten av hodet var fyllt av tykt, fyldig, svart hår.

Det ble diskutert og vi bestemte oss for å svinge maskinen gjennom håret noen ganger  til, men jeg holdt målområdet opp og dytte det gjennom barberbladene. Eneste problemet med dette var at Lille Prins Irland har absolutt ingen smerteterskel når det kommer til hårsårhet og han rykket, vridde, skrek og bar seg konstant mens jeg «lett på hånden» (her må noe være klart, jeg har arvet min mors sin fintfølendehet så «lett på hånden» eksisterer ikke i vår familie) kammet gjennom håret. Vi innså at dette kunne fort bli en aldri så liten test for vårt harmoniske forhold. Siden vi er utrolig løsningsorienterte fant vi fram to av de fire vinglassene jeg kjøpte på markedet (på pakken står det seks glass, i pakken var det 4)  og en flaske Tall Horse fra Sør Afrika og krisen var reddet. Adam tok selv tak i maskinen og rev og slet seg gjennom hele manken på under en halv flaske vin.

3/4 deler ned i flasken så smalt strømmen og vi stod 10 minutter i stummende mørke og hørte at aggregatet ble startet opp ute i hagen. Dette er nå helt normalt for oss og det går ikke mer enn 3/4 timer mellom hver gang man blir blind for noen minutter og man falmende går og beføler hver eneste ting som er rundt deg. Denne gangen fant jeg toalettet og trodde setelokket var nede, noe jeg uheldigvis skjønte litt for seint at det ikke var… det kan vi ta en annen gang.

 Da strømmen kom på igjen rundet vi av hårklippen med mine skills som «fine tuner»  og mannen var kortklippet. Maskinen var på dette tidspunktet så varm at vi måtte tulle ett håndkle rundt den for å kunke fullføre jobben, men den gjorde sin misjon. Vi pakket sammen tingene, så på havet av hår som lå på badegulvet og fullførte flasken som stod trofast i kjøleskapet og ventet på oss. Vi klarte oppgaven uten så mye som ett negativt ord mot hverandre og det hele tok bare en time, en glovarm barbermaskin, en flaske hvitvin og en stol som nå får deg til å klø på ukristelige plasser når du sitter på den.  🙂

Tadaaaaa, klar for middag på Captein Hooks 🙂
Advertisements

2 thoughts on “1 flaske vin + barbermaskin + aggregat = frisørtime

  1. Hehehe…eg ler meg nesten i hel…! Men han blei no bra på håret til slutt, ser eg 🙂
    (-og å vera «lette på neven», – da veit eg óg ein del om…)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s